- helhetslösningar för trädgårdsbranschen

SvePlantInfo®

Sveplants växtdatabas med 18 000 träd, buskar och perenner. Uppdateras kontinuerligt. Läs mer på hemsidan www.sveplantinfo.se.

Länkar

Här finns några hemsidor med anknytning till plantskolebranschen.

LRF Trädgård Plantskola

LRF Trädgård är branschorganisationen för den gröna sektorn och sektionen GRO Plantskolor samlar plantskolor och trädgårdsbutiker. Läs mer
om sektionen och dess tre medlemsgrupper
här.

Planter

Projektverktyget Planter är för dig som arbetar professionellt med att planera och projektera landskap och trädgårdar. På Planter hittar du växter för svenska utemiljöer samlade på ett ställe. www.planter.se.

Rosens Dag

Den 2 juli är det Rosens Dag! Rosens Dag-projektets mål är att öka intresset för och kunskapen om rosor. Rosens Dag är ett samarbete mellan Svenska Rosensällskapet, Programmet för Odlad Mångfald (POM) och LRF Trädgård Plantskola. Läs mer på www.rosensdag.se

Perennagruppen

Perennagruppen utgörs av perenna-odlare och är en av medlemsgrupperna i GRO Plantskolor. Här kan du läsa mer om Årets Perenn och perenner. Gå in på www.perennagruppen.com

SKUD

Svensk Kulturväxtdatabas (SKUD) är ett nationellt referensverktyg och en standard för verk, myndigheter, företag, forskare, skribenter, konsumenter och andra som arbetar med eller nyttjar kulturväxter. Sök växtnamn på SKUD.

Vedartatgruppen

Vedartatgruppen samlar odlare av träd och buskar och är en av tre medlems-grupper inom LRF Trädgård Plantskola.

E-planta ek för

E-planta är en kvalitetsbeteckning på träd och buskar samt virusfria fruktträd och bärbuskar. Mer om E-plantorhittar du här.

Växtforum

De svenska odlingsplantskolornas webbplats. Här presenterar vi vår livskraftiga och mångfacetterade bransch. Vi ger dig också uppdaterad och vederhäftig information om de växter vi odlar: träd, buskar, klätterväxter och perenner. Växtforum.